Welkom bij Bike E Bike Service

Laten we duidelijk zijn, wij verkopen geen fietsen. Wij vinden het belangrijk naar u te luisteren en uw problemen en/of doelen te begrijpen, en samen de ideale bikefitting te bereiken. Op deze manier bent u verzekerd van een totaal objectieve fitting en advies. Deze adviserende Service en fitting bieden we aan voor alle soorten fietsen en fietsers (mountainbikes, elektrische-, stads-, trekking-, race- en triatlon fietsen, mooi weer-, woon-, werk-, recreatieve-, trekking-, racers-, triatlon- en professionele fietsers).

En voor degene met een beschadigde of gebroken carbon fiets bieden we carbon reparaties aan.

Bikefitting kan men op verschillende manieren benaderen. Bij ons is de biomechanica, de mens en zijn mogelijkheden het uitgangspunt waarop we uw fiets optimaal afstellen. Klachten tijdens het fietsen kunnen we zo elimineren. Ook wanneer u reeds pijnvrij fietst kan door een verbeterde houding het lichaam meer ontspannen op de fiets komen te zitten en meer power leveren met dezelfde inspanning.

 

Bent u of gaat u op zoek naar een nieuwe fiets maar weet u niet naar welke maat of type u moet zoeken dan kunt u bij ons een pre-fit en statische meting laten maken of deze fitting reeds uitbreiden op onze multifunctionele fitting bike waar we iedere fiets kunnen nabootsen. Wilt u weten hoe u zit op een 515 versus 530 Pinarello Dogma F12? Wij kunnen u het verschil tonen en laten voelen voordat u tot een aankoop overgaat. Op deze manier weet u zeker dat bij uw volgende aankoop uw euro’s goed besteed zijn.

Heeft u reeds een fiets en wilt u deze perfect op uw lichaamsbouw en doelen laten afstellen dan zoeken wij samen naar de perfecte afstelling waarbij uw lichaamsbouw, flexibiliteit, eventuele blessures en doelen de weg vormen naar een juiste fit.

Bent u performance georiënteerd, heeft u lichamelijke klachten of wilt u gewoon met dezelfde inspanning en training meer Power genereren dan zorgen wij met een 3D Dynamische Fitting, Pedaal-, Aerodynamische- of “On the road” Biometrie Analyse voor een doeltreffende bike-fit.

Bent u op zoek naar het juiste passende zadel dan kunnen wij u helpen en adviseren in uw zoektocht. Onze drukpunt zadel meetapparatuur geeft exact aan hoe de drukverdeling is verdeeld op de diverse zadels. Via onze gebioMized zadels van de Secret Saddle Club kunnen we u zelfs een custom made zadel aanmeten en bij de overige modellen van gebioMized, Shimano PRO en OXC zadels geven wij u 30 dagen 100% geld terug garantie.

Iedere fietsschoen wordt geleverd met een standaard budget zooltje, na deskundige analyse zorgen we voor een juiste inlegzool die voor ieder soort fietser aangepast kan worden. Door de juiste zool neemt de stress op uw gewrichten, banden, zenuwen en spieren af, deze zijn meestal de oorzaak van klachten en overbelasting in voet, knie en heupbereik. De kracht uitgeoefend door de voet wordt directer aan de pedalen doorgegeven wat meer power oplevert.

Wij zijn voorzien van de nieuwste hard- en software waardoor wij niet alleen naar de voor u optimale fit kunnen werken maar ook vele werkelijke situaties kunnen nabootsen en onderzoeken. Onze “On the road” Biometrie Analyse module kunnen we buiten “on the field” inzetten waardoor we u echt live kunnen opvolgen.

Aangezien blijvende scholing en training ook voor ons een passie is volgen we ieder jaar bijscholingen en bezoeken bikefitting conferenties waar we met collega’s van over de hele wereld ervaringen kunnen uitwisselen en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op bike fit gebied.

We zijn erkend bikefitter door:

Bioracer Aero Center

Dit Belgische bedrijf is gespecialiseerd in alles wat een fietser sneller kan maken. Wij zijn een erkend Bioracer Aero center en met behulp van hun Aero pakket zorgen wij ervoor dat u met dezelfde energie en training sneller uw doel bereikt.

Shimano Dynamics Lab

Wij zijn een erkend Shimano Dynamics Lab. Met de technologie van Shimano worden fietsmetingen naar een hoger niveau getild. Een zeer uitgebreide databank van fietsmerken en modellen, exacte meetapparatuur en fittingbike én 3D technieken waardoor we een zeer exacte fitting kunnen aanbieden.

Leomo Motion Analysis Certification

Leomo is een zeer vooruitstrevende nieuwe techniek waarmee we via zeer gevoelige sensors exact de bewegingen, houdingen en hoeken van het lichaam tijdens het fietsen, zowel binnen als buiten in 3D kunnen volgen. Wij zijn gecertificeerd Leomo fitter en staan in nauw contact met de ingenieurs van de Leomo apparatuur

Welk type fietser heeft voordeel van een bikefit?

Fietsers hebben we in alle maten, vormen en leeftijden, we rijden verschillende afstanden, op verschillende terreinen, met verschillend materiaal en om verschillende redenen. Sommigen van ons racen, rijden een liefdadigheidsrit, willen hun lijn en/of conditie behouden of verbeteren.

Desondanks dit zien we rond ons heen toch dat bij de meeste bikefits een zelfde fit wordt toegepast bij alle fietsers. Denkt u, dat u in dezelfde positie geplaatst moet worden als een deelnemer aan de Ironman of een wereldkampioen op de weg? Wanneer een bikefitter alleen maar de onderdelen op uw fiets verplaatst tot er een industriële norm bereikt is dan wordt er blijkbaar aangenomen dat u hetzelfde bent als even welke andere fietser op de weg. Maar dat bent u niet, u bent uniek en dit reflecteert in uw positie op de fiets. Ons fitting protocol geeft prioriteit aan u als fietser boven alle andere invloeden. Dat is waarom wij starten met een degelijk intake gesprek en een biomechanische analyse. Wij benaderen iedere fietser persoonlijk en individueel zodat we het voor u beste resultaat vinden.

Terug naar de vraag: Welk type fietser heeft voordeel van een bikefit?

Wij zijn ervan overtuigd dat iedere fietser voordeel heeft van een professionele bikefit.

Onze BikeCave

Bij ons hoeft u geen parkeerplaats te zoeken, lang naar uw auto te lopen of parkinggeld te betalen. Bij ons parkeert u altijd comfortabel voor de deur zeker een voordeel wanneer u met uw fiets in, op of achter de auto naar ons toekomt.

Wanneer?

Al onze bikefits gebeuren op afspraak, zo bent u verzekerd van 100% aandacht en dat u het middelpunt bent van een proces dat volledig om u draait.

Bel of mail ons wanneer u nog vragen heeft of om een afspraak te maken.